Paul Kemps breakfast burger

För er som läst boken "The rum diary" av den framlidne Dr Hunter S Thompson lär uppskatta denna mördar-hamburgare ... som mördar snabbare än korrupta chefer och galna Puerto Rico-bor tillsammans. Den första i kategorin hamburgare. Den heter Paul Kemp's breakfast burger. Ibland även kallad Paul Kemp's Brekker Burger.

Ingredienter (en portion):
- Ett stycke hamburgare
- Ett ägg
- Strimlad bacon (en eller ett par skivor)
- En riktigt rökig BBQ-sås. Texas Longhorn's Smoky Liquid eller de lite rökigare från Rufus Teague är personliga favoriter
- Två skivor cheddar-ost
- Rostad lök efter behag

Stek hamburgaren. Stek gärna ägget och baconen i samma panna. När du vänder på köttet lägger du osten på köttet. Se till att baconen blir riktigt krispig. Vill du ha vändstekt ägg är det en smaksak, men personligen uppskattar jag ägget med lös gula.
När köttet är färdigt, häll på såsen innan du strör på den rostade löken, men efter att baconen placerats ovanpå cheddarn. Sedan ägget, och det är här den lösa gulan (om du följer mitt "smak"råd) gör sitt till. Spräck den så att den rinner ut över resten av ingredienterna.
Vad gäller val av hamburgerbröd är mörka bröd ganska goda till dessa. Suger upp diverse såser, äggulor och spad rätt bra också. 
Avnjutes gärna med en kall pilsner (typ Medalla eller någon annan inhemsk karibisk öl) eller ett stort glas rom. Enjoy ...

RSS 2.0