Bacon-in-the-basket
Det här är brittisk rätt som jag tagit till mitt hjärta. Något jag äter till frukost varje söndag. Nyttigt? Javisst ...
Ingredienter:
- Fem strimlor bacon
- Två rost-bröd, Roast'n'toast.
- Två ägg
- En dl baconfett
Tillagning:
Stek bacon-skivorna på hög värme tills de är riktigt knapriga. Lägg i toast-skivorna i samma panna. Använd baconfett istället för margarin. Är toast-skivorna frusna kan du däremot bre margarin på bägge sidorna. På så sätt slipper du att de fastnar i pannan och bränns vid. Vänd dem ofta.
Stek äggen i en separat panna på halv värme. Ett tips är att du låter gulan vara lös. Det är riktigt gott att svepa upp lös gula med toasten!
Ätes tillsammans med en kopp engelsk frukost-té.
Ingredienter:
- Fem strimlor bacon
- Två rost-bröd, Roast'n'toast.
- Två ägg
- En dl baconfett
Tillagning:
Stek bacon-skivorna på hög värme tills de är riktigt knapriga. Lägg i toast-skivorna i samma panna. Använd baconfett istället för margarin. Är toast-skivorna frusna kan du däremot bre margarin på bägge sidorna. På så sätt slipper du att de fastnar i pannan och bränns vid. Vänd dem ofta.
Stek äggen i en separat panna på halv värme. Ett tips är att du låter gulan vara lös. Det är riktigt gott att svepa upp lös gula med toasten!
Ätes tillsammans med en kopp engelsk frukost-té.
Kommentarer
Trackback